Ажурирањата на Android 11 започнаа

Google е подготвен со финалната верзија на Android 11

Според првичните планови, компанијата започнува ажурирања на платформата. Веќе ве известивме дека премиерата на Android 11 ќе биде на 8 септември, а сега Google го исполни ветувањето.

Добрата вест е дека нема да треба да имате паметен телефон Google Pixel за да ги испробате подобрувањата на оперативниот систем.

Google ветува дека во рок од 11 дена Android 11 може да се инсталира на уреди од други производители како што се OnePlus, Xiaomi, Oppo и други.

Android 11 нуди голем број подобрувања, вклучувајќи вградена опција за снимање екран, подобрени контролери за мултимедијална контрола, оптимизации за поврзување на паметни гаџети и интерактивен систем за пораки и разговор.

Сопствениците на Google Pixel ќе имаат пристап до ексклузивни одлики, а сите уреди со Android 11 исто така ќе нудат безжично поврзување со Android Auto.

Водечките нагласи во оперативниот систем се безбедноста, контролата на личните податоци и опциите за комуникација.

Компанијата исто така се погрижи да го ажурира начинот на кој мобилните апликации бараат дозволи за пристап до различни одлики на паметните телефони.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.