Кина направи вселенско летало за повеќекратна употреба

Кина направи вселенско летало за повеќекратна употреба

Тајното експериментално летало на Кина ја заврши својата експедиција околу орбитата на Земјата и се врати за два дена. Новостите што доаѓаат од Кина ни кажуваат дека леталото се го завршило својот лет според планираното. Летатлото претходо се лансираше во пустината Гоби во северозападна Кина.

„Успешниот лет го означи битното откритие на Кина во врска со леталата за повеќекратна употреба кој можат да се лансираат во вселената и да се враќаат на земјата за мали трошоци“ изјавија од агенцијата Xinhua News.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *