Microsoft ќе претстави буџетски лаптоп Surface

Одлуката на компанијата е официјално да претстави нов модел од серијата Microsoft Surface

Windows лаптопите се многу популарни, но факт е дека конкуренцијата на оваа нишка на пазарот е исклучително сериозна.

Chrome OS уредите го прошируваат својот удел на пазарот главно во буџетскиот сегмент, што се чини дека го загрижува сè повеќе Microsoft.

Одлуката на компанијата е официјално да претстави нов модел од серијата Microsoft Surface, кој ќе биде поевтин од сегашните понуди на пазарот.

Ова ќе му овозможи на Microsoft поуспешно да се натпреварува со Chromebook, како и со iPad таблетите, кои се најпосакуван избор на многу образовни институции ширум светот.

Наскоро ќе видиме нов Surface, кој, за разлика од неговите претходници, ќе им биде достапен на потрошувачите за 500 долари.

На овој начин, уредот ќе се приклучи на Surface Go таблетот, кој исто така е позициониран во класата на буџетот.

Кодното име за буџетскиот лаптоп е Sparti и се очекува да има 12,5-инчен дисплеј. Вградената меморија ќе биде 64 GB, а веројатно ќе видиме комбинација од 4 GB RAM и процесор од најновата генерација Intel Core I5.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *