TikTok е најсимнуваната мобилна апликација за август

TikTok е најпопуларната титула во светот

Благодарение на извештајот на SensorTower, разбираме дека TikTok е најпопуларната титула во светот во август 2020 година.

Апликацијата е на првото место на топ листите во Google Play и App Store, има вкупно 63,3 милиони инсталации за претходниот месец.

Ова е зголемување од 1,6% во споредба со истиот период од пред една година.

Втората позиција е за платформата за видео конференции Zoom, која објави 52,2 милиони инсталации во август. За споредба, пред 12 месеци оваа бројка беше скоро 23 пати помала.

Facebook е трета најсимнувана апликација за паметни телефони и е пред YouTube во продавницата за апликации.

Другите наслови што ги надополнуваат првите десет вклучуваат Instagram, WhatsApp, Google Meet, Messenger, Snapchat и Telegram.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *