Ажурирањата на новата верзија на Wear OS започнаа

Google веќе ја започна дистрибуцијата на ажурирањето

Google веќе вети дека ќе претстави нова надградба на Wear OS пред крајот на есента. Претстојното ажурирање ќе биде поврзано со објавувањето на Android 11 и ќе понуди голем број подобрувања.

Ако имате паметен часовник кој е компатибилен со Wear OS, добро е да знаете дека Google веќе ја започна дистрибуцијата на ажурирањето.

Благодарение на оптимизациите на софтверот, според Google, можеме да очекуваме приближно 20% побрзо време за вчитување и лансирање апликации.

Ажурираниот интерфејс Wear OS ќе го олесни секојдневното работење и поврзувањето на паметниот часовник со периферните уреди.

Траењето на батеријата ќе зависи од хардверот на секој уред, но Google сепак ветува опипливи подобрувања со новата верзија на Wear OS.

Инженерите на компанијата се обидоа да ја направат секоја компонента на оперативниот систем поудобна и попрактична за корисниците.

Поврзувањето додатоци на часовниците бара само неколку кликови, а Google периодично ќе обезбедува дополнителни ажурирања на софтверот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.