Чипот на Apple – А14Х ќе започне со производство во последниот квартал од 2020

Чипот на Apple – А14Х ќе започне со производство во последниот квартал од 2020

5 нанометарскиот процесор на Apple – А14Х, што е наменет за новиот Аpple Silicon Mac и за новата генерација на iPad Pro, ќе започне со производство во четвртиот квартал на 2020, според DigiTimes.

„Apple ќе започне со производство на своите 5nm чипови за новиот Apple Silicon на крајот на оваа година и се претпоставува дека ќе произведува околу 5000-6000 единици месечно“ напишааа од DigiTimes.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *