Facebook и Instagram наскоро ќе станат една апликација

Двете платформи направија уште еден чекор кон спојување

Корисниците на Instagram веќе некое време можат да ги споделуваат своите Instagram stories на нивниот Facebook профил, а двете платформи направија уште еден чекор кон спојување.

Корисниците на Facebook сега можат да ги видат и приказните на своите пријатeли од Instagram.

Новата опција е сè уште во фаза на тестирање и во моментов е достапна само за мал број луѓе.

Доколку оваа опција се покаже како корисна ќе биде достапна за секој корисник.

Ќе можете да ги разликувате приказните на Instagram и Facebook, така што приказните на Facebook ќе имаат сина, а приказните од Instagram портокалова рамка.

Кога станува збор за приватноста, само оние кои можат да ја видат вашата приказна на Instagram ќе можат да го сторат тоа од Facebook.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.