Nintendo го зголемува производството на Switch до 30 милиони уреди до крајот на Март 2021

Nintendo го зголемува производството на Switch до 30 милиони уреди до крајот на Март 2021

Nintendo им нареди на партнерите да го зголемат своето производство на Switch уреди до 30 милиони единици до крајот на Март 2021, според Bloomberg. Претходно компанијата го зголеми производството во Август на 25 милиони, но овој месец повторно ги зголеми за дури 20%.

Bloomberg изјави дека Nintendo се очекува да го објави својот апдејтиран Switch модел и нов line-up на игри за 2021, но има и шпекулации дека компанијата ќе го направи уредот да прима игри во 4К резолуција.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *