Gateway се враќа на пазрот за компјутери

Gateway се враќа на пазрот за компјутери

Gateway, познатата компанија за PC во 90-тите и раните 2000-ти, се враќа во модерниот компјутерски свет со нова линија на лаптопи. Според соопштението, новите лаптопи ќе се продаваат во американската компанија Walmart и ќе имаат Intel и AMD процесори и Nvidia RTX графичка.

Идеата за продажба на лаптопите во Walmart не е баш привлечна, но земајќи ја во предвит историјата на компанијата за правење на уреди со прифатливи цени, тогаш има смисла. Компанијата беше пасивна во изминатите години, но сега одлучи повторно да пушти во продажба нова серија на уреди.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *