Huawei го претстави EMUI 11

Официјално беше презентиран интерфејсот EMUI 11

Кинескиот производител веќе ја започна долгоочекуваната конференција за развивачи на Huawei (HDC) со програмери.

За време на конференцијата, официјално беше презентиран интерфејсот EMUI 11, кој ќе им понуди на корисниците голем број нови функционалности.

Измените ја вклучуваат популарната опција „Always-On-Display (AOD)“, која ќе вклучува дополнителни опции за прилагодување. EMUI 11 поддржува датотеки за репродукција на фотографии, видео во живо и GIF кога AOD е активиран.

Друга интересна иновација е одликата Live Icons, која додава анимирани икони на EMUI 11. Овие симболи се видливи во лентата за известувања, апликацијата Phone, Notes, Huawei Music и многу повеќе.

По ажурирањето на EMUI 11, исто така, ќе имате корист од функцијата за синхронизирање на вибрациите на уредот со тонот на sвонење.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *