Huawei ќе го лансира Harmony софтверот следната година

Huawei планира да отвори бета верзија за Harmony OS

Huawei Technologies ќе го лансира својот мобилен оперативен систем Harmony во паметните телефони веќе следната година, изјави шефот за деловната активност на компанијата со потрошувачки уреди.

Harmony OS се смета од компанијата за своја шанса да го замени оперативниот систем на Google – Android.

Huawei го рекламира Harmony како платформа за многу уреди, вклучувајќи часовници, лаптопи и паметни телефони, наместо само како конкурент на Android.

Во август, САД ги проширија претходните ограничувања за да спречат Huawei да добие пристап до чипови без посебна лиценца.

Случајот опфаќа и чипови произведени од странски компании, кои, сепак, користат американски софтвер или технологија.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *