Приходот од реклами на Facebook порасна за 4,9% и покрај повлекувањето на голем број на брендови

Приходот од реклами на Facebook порасна за 4,9% и покрај повлекувањето на голем број на брендови

Приходот од реклами на Facebook продолжи со раст и оваа година и покрај повлекувањето на рекламите од страна на голем број на брендови. Според Net US пиходите од реклами ќе се зголема за 4.9% што е еквивалентно на 31.43 милијарди долари.

Голем број на брендови ги повлекоа своите реклами од социјалната мрежа поради пандемијата, но има такви кој од Јули почнаа да ги отрстрануваат поради протест. Протестот е покренат од непрофитната организација NAACP која верува дека Facebook неуспешно ги остранува говорот на омраза и дезинформациите од својата платформа.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *