MSI ја најави MAG B550 TORPEDO матична плоча

MSI ја најави MAG B550 TORPEDO матична плоча

MSI, светскиот најмоќен производувач на матични плочи, го најави новиот член на семејството MAG – најновиот MAG B550 TORPEDO. За 3та генерација на Ryzen процесори и Ryzen 4000 G-series процесори, новата MAG B550 TORPEDO матична плоча е дизајнирана како најдобар избор во нејзината класа. Новиот 10 Dual Rail Power System и овозможува на плочата B550 да ги напојува потребите за multi-core процесорите.

Покрај тоа, матичната плоча поседува M.2 SHIELD FROZR со кој ја одржува тепмературата на PCI-E Gen 4 SSD која исто така ги поддржува. Поддршката на графичката картичка PCI-E Gen 4 е најновото истакнување на B550 TORPEDO.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *