Новите модели на Huawei MateBook X и Huawei MateBook 14

Нудат ажурирани процесори и поддршка за Wi-Fi 6

Huawei MateBook X и Huawei MateBook 14 се новите додатоци во портфолиото за компјутери на компанијата. Со тежина од само 1 кг, MateBook X има најголема дебелина од само 13,6 мм и е помал од листот А4.

Доаѓа со 3K Infinite FullView дисплеј, скоро без рамка, поддршка за повеќе допири и поддршка за контрола на движења, како што е слика од екранот со 3 прста надолу пред екранот, како кај новите смартфони Huawei.

Тачпадот е поголем за 26 проценти од претходната генерација, а тастатурата со целосна големина нуди 1,3 mm растојание на копчињата за уште поудобно пишување.

Напојуван од 10-та генерација на Intel Core процесор и заснован на дистрибуирана технологија на Huawei, MateBook X нуди уште полесна и поинтуитивна опција за спарување со паметен телефон или соработка со повеќе екрани.

Корисниците можат да ги контролираат и компјутерот и спарениот паметен телефон на еден екран.

MateBook X е првиот лаптоп на Huawei кој поддржува Wi-Fi 6, што е 3 пати побрзо од Wi-Fi 5. Компанијата го нарекува корисничкото искуство со таков лаптоп „мобилна продуктивност 3.0“

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *