Boston Dynamics започнаа со продажба на роботи

Првиот робот е Spot, пуштен е во продажба во Европа

Boston Dynamics е компанија која со години привлекуваше големо внимание со своите импресивни концепти за робот.

Паметните машини имаат нетрадиционален дизајн, но тие исто така можат да извршат многу физички активности и да надминат разни пречки.

Најдобриот робот на компанијата е несомнено Spot, кој видовме како извршува импресивни задачи на тестовите за Boston Dynamics.

Овој робот не само што може да се движи со голема брзина, туку и да се движи во простор, да отвора врати, да се качува по скали и многу повеќе.

Пред неколку месеци, продажбата на Spot започна во Соединетите држави, но сега компанијата потврди дека почнува да врши испораки во Европа. Всушност, ова е првиот производ на Boston Dynamics комерцијализиран на пазарот.

Корисниците кои сакаат да ја набават единствената машина ќе мораат да платат 74.500 долари, што чини верзијата на „Explorer Kit“ на Spot.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *