Samsung со прототип на очила за проширена реалност

Прототип на AR очила со класичен изглед

Технологиите за проширена реалност додаваат уште еден интерактивен елемент во можностите за забава што ги нудат мобилните уреди.

Употребата на VR очила обезбедува реално играње и е област која генерира се повеќе и повеќе инвестиции.

Некои компании нудат и алтернативни пристапи со создавање на АR очила, кои се поелегантни и можат слободно да се носат во нашето секојдневие.

Samsung исто така спаѓа во оваа категорија и веќе регистрираше патент кој опишува прототип на AR очила со класичен изглед.

Документите доставени до Корејската канцеларија за интелектуална сопственост дополнително го развиваат концептот на уреди што Samsung го покажа на CES 2020.

Дизајнерите на компанијата планираат да постават голем дел од внатрешните компоненти во рамката, што ќе биде малку подебели од традиционалните очила за сонце.

Ограничен простор значи дека очилата за проширена реалност на Samsung ќе се потпрат на паметен телефон за да извршат основни операции.

Сепак, дури и првата генерација на АР очила ќе има свој процесор, RAM-модул и сензори со кои ќе дизајнираат виртуелни објекти пред корисниците. Samsung планира да не се потпира на надворешниот хардвер за следните верзии и да понуди уште покомпактни големини.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *