Oracle останува голем купувач на TikTok

Откако беше одбиена понудата на Microsoft

Популарната апликација стана неверојатен хит кај младата публика. TikTok собори многу рекорди во App Store и Google Play и продолжува да создава импресивен сообраќај.

TikTok го користат повеќе од 100 милиони корисници. Програмерите на ByteDance повеќе не можат да ја нудат титулата во Индија и не можеа да си дозволат да изгубат друг стратешки пазар како САД.

Microsoft стана првата голема компанија што официјално започна преговори за можна продажба на TikTok. Интерес за можноста покажаа и други брендови, со Oracle кој се појави како најголем конкурент на Microsoft во зделката.

Разговорите за финализирање на зделката продолжуваат со полна сила, бидејќи рокот истекува за неколку часа.

Според WallStreet Journal, Oracle најверојатно ќе победи на наддавањето за деловната активност на TikTok и е избран за свој склопот на партнер за технологија.

Финансиските параметри на зделката се очекува да бидат во опсег од 20 до 50 милијарди долари.

Oracle ќе добие контрола врз бизнисот на TikTok во САД, Канада, Австралија и Нов Зеланд. Облачните технологии на компанијата ќе треба да обезбедат дека мобилната апликација обезбедува оптимална безбедност на личните податоци.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *