Sony, наводно, прави милиони помалку PS5 конзоли

Sony очигледно има проблеми со производство

Sony ги намали очекувањата за производство на PlayStation 5 за четири милиони единици и сега очекува да произведе околу 11 милиони единици до крајот на март, според новиот извештај на Блумберг.

Блумберг претходно објави дека Sony планира да го зголеми производството на околу 10 милиони единици до крајот на декември, но сега вели дека компанијата наиде на проблеми со производството.

Систем чипот на PlayStation 5, неговата основна компонента за обработка дизајниран со AMD, се вели дека претставува особено прашање со приноси од 50 проценти во една точка, што значи дека половина од произведените делови не беа соодветни за испорака.

Ревидираната бројка е сè уште далеку над онаа за којашто се вели дека Sony првично планира за лансирање на PS5.

Од овој април, Sony наводно очекуваше да произведе пет до шест милиони конзоли до крајот на март, што ќе беше помалку отколку што беше направено за лансирањето на PS4 во 2013 година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *