Acer го најавува својот прв 4K монитор

Резолуција од 4K и стапка на освежување од 144 Hz и има цена од 1.246 долари

Acer го објави својот најнов монитор кој нуди не само резолуција од 4K, туку и поголема брзина на освежување од 144 Hz што се напојува со вклучување на HDMI 2.1 пристаништата.

Мониторот Acer XV282K KV е дел од серијата на игри на монитори на Acer од серијата монитори NITRO XV2.

Мониторот Acer XV282K KV има вкупна големина на екранот од 28-инчен панел кој располага со 4K резолуција, или 3.840 x 2.160, со голема брзина на освежување до 144 Hz.

Овој панел е произведен од Innolux и е IPS панел кој овозможува и поголема брзина на освежување, а истовремено ги одржува боите точни како можните.

Дизајнот на овој монитор е совршен избор за секое поставување игри eSports, бидејќи повисоката стапка на освежување овозможува побрзи реакции.

Спротивно на тоа, поголема резолуција ќе им овозможи на играчите лесно да се дружат од непријателите.

Дизајнот без граници е исто така совршен за поставување на мулти-монитор, бидејќи овозможува скоро беспрекорен раб со останатите монитори.

Мониторот Acer XV282K KV моментално е наведен за 1.246 долари за претходна нарачка. За купувачите кои веќе се нарачани, овој монитор се очекува да започне со испорака во рок од три месеци, што би било во јануари 2021 година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *