Dynetics, конкурент на Starship на SpaceX

Dynetics ја заврши својата изградба во рок од три месеци

Dynetics Inc обезбеди ажурирања на својот систем за човечко слетување за договорот за слетување лунар на NASA денес.

Компанијата е една од тројцата на кои им беа доделени дозволи од вселенската агенција во април за изградба на возила за слетување, кои ќе бидат клучен дел од програмата Артемис на NASA, која има намера да воспостави трајно присуство на Месечината.

Денешното откритие, кое се одржа во форма на видео-премиерa, даде повеќе детали за макетата на компанијата за Human Landing System.

Развојот на HLS се забрза во последните неколку месеци, по мајтапот на Националниот тим што беше доставен до NASA минатиот месец.

Целта на макетот е да се овозможи тестирање на екипажот и да и се овозможи на Dynetics да ги усогласи своите перформанси за човечки потреби.

Тимовите на конзорциумот во моментов го тестираат дизајнот на HLS во области како што се големината на компонентата – со волуметриски модели на опрема што се ставаат во макета за да се овозможи брзо тестирање.

Што е уште поважно, HLS исто така ќе може да се користи повеќекратно – факт што ќе и овозможи на Динатика да ги намали своите трошоци и да овозможи развој на цис-лунарната економија преку олеснување на превозот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *