TikTok ќе ја подели својата деловна активност во нова компанија

Чијашто делумна сопственост е Oracle

Мобилната апликација продолжува да биде во центарот на вниманието поради претстојната аквизиција на бизнисот на TikTok.

Така, Oracle стана главен кандидат за аквизиција на TikTok. Реализацијата на зделката е единствениот начин да се задржи апликацијата достапна за американските корисници.

Стратегијата предвидува создавање на нова компанија што ќе биде одговорна за работењето на TikTok, при што технолошкиот гигант ќе има минимален удел во таа компанија.

Присуството на Oracle во управувањето не е случајно, бидејќи ќе треба да се осигура дека информациите за американските корисници споделени во TikTok се чуваат безбедно и на серверите лоцирани во САД.

Специјалистите на компанијата ќе следат дали строго се следат препораките на Комитетот за странски инвестиции во САД (CFIUS).

Најзначајната промена во сегашната состојба е купување на минимален удел во компанијата од страна на Oracle.

Сепак, специфичните параметри за учество на компанијата не се познати во оваа фаза, што исто така важи и за можни промени во начинот на работење на TikTok во САД.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.