TikTok ги зголемија своите корисници за 75%

Да го свртиме вашето внимание кон статистичките податоци

Тешко дека има сопственик на паметен телефон кој не чул за TikTok. Апликацијата за мобилни телефони подобри голем број записи за популарност и продолжува да создава импресивен сообраќај.

Веќе ве известивме дека TikTok ќе го подели својот бизнис во нова компанија, чијашто делумна сопственост е Oracle.

Сега разбираме дека TikTok ја зголеми својата база на корисници за 75% од почетокот на годината.

Покрај краткорочниот пад забележан во август, поради потенцијалните санкции од страна на Доналд Трамп, ситуацијата се очекува да се стабилизира и TikTok да продолжи значително да ја шири својата клиентска база ширум светот.

Разјаснувањето на ситуацијата околу зделката и идното работење на мобилната апликација во САД ќе има позитивно долгорочно влијание врз позициите на TikTok.

Другите водечки платформи исто така известуваат за раст за време на пандемијата, како што се Instagram и Snapchat.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *