AMD доби лиценца за снабдување на хардвер за Huawei

Само пред неколку дена истече рокот за Huawei да снабдува хардвер со американска технологија

Само пред неколку дена истече рокот за Huawei да снабдува хардвер со американска технологија. Санкциите на американската влада ефективно ја исклучуваат компанијата од синџирот на снабдување.

Санкциите против компанијата сепак значат дека тие веќе не можат да купуваат и да нарачуваат хардвер од нивните најголеми партнери како што е TSMC.

Единствената опција за надминување на ова ограничување е издавање на специјална лиценца со која американската влада дозволува испораки на компанија до Huawei.

Oва е случај со AMD, кој аплицираше за овој документ. Информацијата ја потврди Форест Нород, кој е потпретседател на AMD, и откри дека компанијата ја добила соодветната лиценца.

Така, AMD сега има законско право да ги продава своите производи на производителите на „Листа на субјекти“, вклучувајќи го и Huawei.

Сè уште не ги знаеме имињата на компанијата на која AMD ќе и продава хардвер, но нема да биде изненадувачки ако се постигне партнерство со Huawei.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *