Глувчињата на Logitech G ќе имаат нов оптички сензор

Logitech официјално го ажурираше оптичкиот сензор HERO

Првата верзија на овој производ беше претставена пред четири години. Потоа во 2018 г. го видовме безжичниот глушец G PRO за прв пат како го користи сензорот HERO 16K.

Технологијата му дозволи на Logitech дополнително да го оптимизира овој клучен елемент на компјутерската галантерија.

Главното подобрување во новиот оптички сензор е тоа што го подобрува DPI факторот од сегашните 16 000 на 25 6000.

Она што е уште поинтересно е дека нема да мора да купите нов глушец за сами да ги тестирате можностите на сензорот бидејќи Logitech подготвува големо ажурирање на софтверот за своите постари модели. Ова значително ќе ја подобри нивната точност во работата.

Според официјалните податоци, ажурирањето ќе биде достапно за следниве модели: G903 HERO, G502 Lightspeed, PRO Wireless, G703 HERO, G604, G502 HERO и G403 HERO.

Забележете дека G903, G703, G502 и G403 се ажурирани верзии на оригиналниот глушец Logitech, кој дебитираше со првиот сензор HERO 16K.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *