Mark Zuckerberg се закани дека ќе ги повлече Фејсбук и Инстаграм од Европа

Mark Zuckerberg се закани дека ќе ги повлече Фејсбук и Инстаграм од Европа

Социјалните мрежи имаат повеќе од 400 милиони европски корисници

Комисијата за заштита на податоците на Обединетото Кралство минатиот месец донесе одлука Фејсбук да не „пренесува“ приватни податоци на своите корисници од Европската унија во САД, туку да ги чува на серверите на ЕУ од страв дека податоците ќе бидат надгледувани од САД.

Доколку оваа одлука навистина се спроведе, последиците врз потрошувачите и многу компании во Европа би можеле да бидат непредвидливи, објасни Фејсбук во текот на случајот што го покренаа пред Врховниот суд во Ирска.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.