Земјата ќе „фати“ нова мини месечина

Земјата ќе „фати“ нова мини месечина

Постои голема веројатност Земјата наскоро да има уште една месечина. Ова ќе биде трет ваков случај што досега го откриле астрономите, пренесува CNET.

Последниот беше во февруари оваа година, кога астрономите го открија астероидот 2020 ЦД3, кој се претвори во орбита околу Земјата. Анализата покажува дека тој е во улога на мини месечина од 2015 година, но во мај годинава. ја напушти зоната на гравитацијата на земјата и се врати во длабокиот простор.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *