Huawei започнува проширување на пазарот на монитори

Huawei започнува проширување на пазарот на монитори

Кинескиот производител ќе лансира заоблени дисплеи за гејмерите

Висок менаџер во Huawei официјално ги потврди претходно протечените информации дека компанијата има намера да влезе на пазарот на монитори. Веста ја објави Ванг Инфенг, претседател на одделот за таблети и компјутери на кинеската компанија, за време на вчерашната конференција Huawei Full Connect 2020.

Мониторите на Huawei ќе се појават на пазарот пред компанијата да лансира брендирани работни површини во продавниците, што е планирано за крајот на годината. Ова значи дека првите набудувачи на Huawei можат да се појават во секое време, коментира Гизчина.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *