Adobe Lightroom добива оценување во боја во кино-стил.

Lightroom позајмува одлики од Premiere Pro.

Adobe додава нова напредна опција за оценување на бои во Lightroom, Lightroom Classic и Camera Raw, со што алатката почесто се поврзува со уредување на видео и кино во своите апликации за фотографија.

Lightroom сега ќе има нов панел за оценување во боја сличен на панелот Lumetri од уредникот за видео Adobe’s Premiere Pro, овозможувајќи ви да ги одделите средните тонови од сенките и светлата со новиот систем на три тркала. Тука е и глобалното тркало за осветлување и лизгачот за мешање.

Adobe не кажа кога ќе бидат достапни новите функции за оценување на боите, но во видеото погоре, Пеи Кетрон од тимот на Adobe’s Lightroom вели дека ќе има повеќе информации на виртуелната конференција на компанијата Adobe Max на 20-ти октомври.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.