Насоките AR на Google Maps наскоро ќе покажуваат знаменитости за да ви помогнат да се ориентирате.

Поддршка за 25 градови на почеток.

Google додава неколку забележителни нови одлики во Live View, режимот на проширена реалност на Google Maps, кој ви овозможува да го држите телефонот и да гледате визуелни преклопувања во реалниот свет, како што е снимен од визирот на вашата мобилна камера. Најголемиот додаток е можноста да се видат визуелни сигнали што одговараат на значајни обележја во вашето видно поле, како и информации за тоа колку далеку може да биде обележјето и насоки за одење таму.

„Овие знаменитости можат да вклучуваат иконски места, како што е зградата на Емпајер Стејт Стејт во Newујорк и Пантеон во Рим, и лесно препознатливи места, како локални паркови и туристички атракции“, објаснува Мирко Раниери, менаџер на производи во тимот на „Мапи на Гугл“. Функцијата ќе започне во живо на Андроид и iOS наскоро, вели Гугл, со поддршка во 25 градови, вклучувајќи ги Берлин, Лондон, Newујорк, Рим, Сан Франциско и Токио. (Гугл има целосен список на дното на својот пост на блогот.)

Друга убава карактеристика што доаѓа на „Преглед во живо“ е можноста да се појавувате во режим од насоки за транзит, така што полесно ќе можете да видите како сте ориентирани кога, да речеме, оставите станица на метро и да се најдете на прометна и потенцијално збунувачка раскрсница .

Google има уште неколку додатоци на Live View. Овие вклучуваат споделување локација, за да видат преклопено растојание и насоки до пријател кој споделил каде што се на „Гугл мапс“ и поточни пинови за да може значајните улици, обележја и други места што вклучуваат промени во височината да се појавуваат попрецизно во „Преглед во живо“ кога поставени како дестинации. И двете функции, заедно со Live View во табулаторот за транзит, пристигнуваат во наредните недели, вели Google.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *