Претворете го вашиот контролер Xbox One во поставување гас и стапчето со овие 3Д-отпечатени делови.

3D-отпечатена надградба совршена за играње Microsoft Flight Simulator.

Microsoft Flight Simulator има многу луѓе кои копнеат да ги носат на виртуелно небо. Но, за многумина искуството не е комплетно без стапче за летање од некој вид. Со многу распродадени многу од овие, кои можат да бидат тешки. Но, еве решение: 3Д-отпечатени делови што влегуваат во контролорот Xbox One за самостојна конверзија во рацете на гас и стап или HOTAS.

Овој неверојатен мал мод е дело на Акаки Куумери, линеар за 3D печатење кој одржува канал на YouTube покажувајќи некои од неговите креации. Куумери направи видео и за овој мод и вреди да се види, само за извиканиот избор на зборови на зборови.

Ако сакате сами да го направите модот, Куумери ги постави плановите на Thingiverse за да ги преземе бесплатно. Ofе треба да имате пристап до 3Д печатач, се разбира, но Куумери проценува дека ќе чини не повеќе од 10 долари и „попладне од вашето време“ за печатење и составување на разни делови. Сè само се приближува заедно, па дури постои можност да се постават еластични ленти во врските за да се прилагоди пролетната сила на стапчето и гасот.

Некои предупредувања: одговарајќи на прашања на Reddit, Куумери забележува дека деловите не работат со контролорот Xbox 360 или контролорот PS4 (иако тој вели дека може да работи на последниот ако има доволно интерес). Според негова сопствена сметка, целата поставка работи изненадувачки непречено. „Очекував топчестите споеви да имаат одреден наклон, што [на] скалата на палецот ќе биде премногу за да може точно да се игра, но тие се апсолутно совршени“, рече тој на еден прашалник. „Исто така, помага стапчињата за палење на Xbox да бидат сами на многу мазна шарка.“

Значи, ако не сте биле во можност да се фатите за лет, ова изгледа како следното најдобро нешто.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.