Microsoft Outlook, Office 365, тимови и други услуги се враќаат по прекинот.

„Потврдивме дека е решен преостанатиот проблем.“

Некои услуги на Microsoft, вклучувајќи ги Outlook, Office 365 и Microsoft Teams, доживеаја повеќечасовен прекин во понеделникот, но прашањата се решени, според компанијата.

„Потврдивме дека преостанатиот проблем е решен и инцидентот е решен“, твитна „Мајкрософт“ во вторникот во 12 часот наутро на ЕТ. „Сите корисници кои сè уште доживуваат влијание треба да бидат ублажени наскоро“.

Компанијата прво ги призна проблемите во 17:44 часот ЕТ преку сметката „Твитер“ на „Мајкрософт 365“ и рече дека ја вратила промената за која се сметаше дека е причина за ова прашање во 18 часот и 36 минути ЕТ. Но, само 13 минути подоцна, компанијата повторно објави на Твитер и рече дека „не забележува зголемување на успешните врски по враќањето назад на неодамнешната промена“. „Мајкрософт“ објави на Твитер дека услугите претежно се враќаат во 22:20 часот ЕТ.

Услугата Azure Active Directory на Мајкрософт, исто така, доживеа проблеми во понеделникот, но компанијата рече дека тие биле „сега ублажени“ од 23:21 часот ЕТ понеделникот вечерта. Мајкрософт соопшти дека проблемите се предизвикани од промена на конфигурацијата во слој за складирање на задни страни, што компанијата го врати назад.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *