Нетфликс само го олесни наоѓањето нешто ново за гледање.

Ново јазиче наречено Ново и популарно.

Нетфликс се обидува да прикаже повеќе нови претстави на едно место. Компанијата објави дека ќе групира некои од своите редови на содржини заедно во табулаторот наречен Нов и популарен. Овој дел ќе се појави само на ТВ уреди и се шири широко откако ќе биде тестиран во април.

Делот ќе ги групира редовите Нов на Нетфликс, редицата Наскоро и Топ 10, кој дебитира во февруари и се ажурира секој ден. Includeе вклучува и нов ред наречен Вреди да се чека, што ќе им даде на претплатниците преглед на емисиите што доаѓаат на платформата во следните 15 и 365 дена.

Делот Вреди да се чека е особено важен за Нетфликс бидејќи им дава на корисниците начин да зачувуваат и поставуваат потсетници за претстојните емисии. Тоа може да ги спречи да ја напуштат услугата, дури и ако нема нешто што е достапно веднаш што сакаат да го гледаат. Компанијата се зголеми импресивно во текот на својот последен квартал, додавајќи 10 милиони претплатници, но дојде со итни проблеми со задржување на корисниците. Нетфликс минатата година за прв пат ги изгуби претплатниците, за што во тоа време се обвинуваше зголемувањето на цените. Во исто време, повеќе нови стриминг услуги започнаа оваа и минатата година, а конкуренцијата е голема за познати наслови како Friends и The Office. Нетфликс треба да стори се што може за да ги задржи своите претплатници во очекување и возбуда за нова, оригинална содржина – напор што ќе оди многу подалеку од новиот панел за интерфејс.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *