Слак доживеа проблеми со перформансите повеќе од шест часа.

Услугата беше и излегуваше неколку часа почнувајќи од понеделникот наутро.

Вие не сте го замислувале тоа: Слак дејствуваше во поголемиот дел од денот во понеделникот. Според официјална изјава што беше објавена на страницата за статус на Слек додека се случуваа проблемите: „Корисниците доживуваат деградирана изведба на сите уреди и може да не можат да се поврзат“. Нападот се чинеше дека влијаеше на сите услуги низ платформата низ различни делови од денот.

„Нашите тимови се свесни и го испитуваат прашањето“, рече портпаролот на Слек во пораката преку е-пошта порано во понеделникот. „Знаеме колку е важно луѓето да останат поврзани и работиме напорно за сите да трчаат нормално“.

Проблемите започнаа во 10:05 часот ЕТ, а Слек споделуваше ажурирања на својата статусна страница во текот на целиот ден. Повеќе од шест часа подоцна, во 16:41 часот ЕТ, компанијата потврди дека работите треба да се вратат во нормала, велејќи дека „потврдивме дека Слек треба да работи како што се очекуваше“.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *