Venmo ја лансира својата прва кредитна картичка.

Може да заработите CASHBACK до 3% од готовина.

Venmo ја лансираше својата прва кредитна картичка (соодветно именуваната кредитна картичка Venmo). Денес се шири за да „избере клиенти“, според компанијата, но ќе им биде достапен на сите во следните месеци. Може да аплицирате преку апликацијата „Венмо“, под услов да имате најмалку 18 години, да живеете во САД и да имате добра сметка за „Венмо“ што е отворена најмалку 30 дена.

Со картичката Visa може да се управува директно во апликацијата Venmo. Е можете да ја прегледувате вашата активност за трошење, да ги следите вашите награди, да плаќате (можете да го користите вашиот биланс на Venmo за да ја исплатите картичката) и да ги поделите купувањата. Можете исто така да користите виртуелна картичка за да купувате преку Интернет, дури и пред да пристигне вашата физичка картичка.

Како и сметките на Venmo, Venmo картичките ќе имаат уникатен QR-код на предната страна, што другите можат да го скенираат со нивната телефонска камера за да испраќаат или да бараат пари. Тие исто така доаѓаат со РФИД чип за да овозможат трансакции од тап-плаќање. Можете да изберете еден од петте дизајни.

Додека многу програми структурираат стимулации за враќање на готовина засновани на категории што ги избрале (кредитната картичка на Амазон, на пример, дава попуст до 5% за купување на „Амазон“ и „Цена храна“; 2 проценти на бензински пумпи, ресторани и продавници за лекови; и 1 процент за сè друго), картичката на Венмо враќа пари во замена според вашите навики на трошење.

Venmo ќе ги подреди вашите набавки во голем број категории, вклучувајќи јадење и ноќен живот, патувања, сметки и комунални услуги, здравје и убавина, намирници, бензин, превоз и забава. Earnе заработите 3% од готовина на вашата категорија „врвни трошења“ (онаа каде што трошите најмногу пари за време на периодот на изјава), 2% на втората категорија на највисоки трошоци и 1% на сè друго. Картичката не наплатува годишен надоместок, но има и други типични такси за работи како што се аванс во готовина и доцни и вратени плаќања, како и камати.

На крајот од секој период на изјава, вашите парични награди автоматски се пренесуваат на вашата сметка на Venmo. Потоа можете да го користите на ист начин како што можете да го користите остатокот од вашето салдо на Venmo: можете да плаќате пријатели, да купувате преку Интернет или да префрлувате пари на банка или дебитна картичка поврзана со вашата сметка на Venmo.

Ова не е прва платежна картичка на Венмо; таа чест и припаѓа на Дебитната картичка Венмо, издадена уште во 2018 година. Таа картичка, која беше мастеркард издадена од Банкорп банка, исто така понуди програма за враќање на готовина и може да се управува во рамките на апликацијата Венмо.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *