YouTube Music сега им овозможува на бесплатните корисници да емитуваат прикачена музика на звучници.

Она што беше вознемирувачко ограничување, сега е историја.

Ако сте решиле да не плаќате за YouTube Music, но сепак сте се нашле себеси како ја користите услугата како облак-шкаф за поставените песни, сега можете да ја емитувате таа содржина на уредите и звучниците низ вашиот дом. Првично, само премиум претплатниците можеа да дадат – ограничување што ги налути некои луѓе откако тие се префрлија од Google Play Music во YouTube Music.

Како што е забележано од Андроид полиција, YouTube Music сега работи подобро и со „Помошникот на Google“ кога станува збор за вашите лични плејлисти. Може да ги побарате по име кога зборувате со „Помошникот“ и ќе се појави вистинската плејлиста. Некако тоа не работеше порано и чудно е што на Google му требаше толку време за да направи две свои услуги да работат заедно заедно.

Прелистајте ја апликацијата YouTube Music на вашиот телефон и ќе забележите уште една нова работа: графикони. Ажурирање на табулаторот за истражување додаде врвни графикони за уметници, песни и музички видеа во 57 земји.

Овие ажурирања доаѓаат додека Гугл продолжува со долго планираното постепено исклучување на Google Play Music, оставајќи ја YouTube Music како единствена музичка услуга на компанијата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *