Ажурирањето на Samsung со Android 11 One UI 3.0 влегува во јавна бета фаза во САД.

Почнувајќи со уредите Galaxy S20 на T-Mobile.

Ажурирањето One UI 3.0 на Samsung, кое ги вклучува новите карактеристики на Android 11 заедно со некои подобрувања специфични за Samsung, започна да се шири во јавната бета верзија во САД, пренесува SamMobile. Софтверот, наводно, е достапен за варијантите на Т-Мобиле од составот на Galaxy S20 на Samsung, вклучувајќи ги и стандардните S20, S20 Plus и S20 Ultra, иако ширењето треба да се прошири во следните часови и денови. Ако имате поддржан уред, можете да се запишете во бета верзија преку апликацијата Samsung Members.

Благодарение на претходното издание на бета-програмерите, веќе имаме прилично добра идеја за тоа што да очекуваме од One UI 3.0. Постојат мали измени во корисничкиот интерфејс, како што е можноста да ја допрете и задржите апликацијата за брз пристап до нејзините графички контроли или двоен допир на почетниот екран за да го исклучите приказот на телефонот. Целосниот список на овие подобрувања специфични за Самсунг, кои исто така вклучуваат и DeX, апликација за акции и ажурирања на Биксби, може да се најде во целосниот блок на промени објавени од полицијата на Андроид

Освен промените на Samsung, One UI 3.0 исто така ги обезбедува новите карактеристики на Android 11, кои вклучуваат ажурирани контроли на медиа плеерот и измени на панелот за известувања. Можете да прочитате сè за нив во нашиот целосен преглед на Андроид 11. Ажурирањето ја вклучува и најновата безбедносна лепенка на Андроид од октомври 2020 година, пренесува SamMobile.

Samsung’s One UI 3.0 бета започна во Јужна Кореја вчера, а SamMobile известува дека се очекува наскоро да започне во Кина, Германија, Индија, Полска и Велика Британија.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.