Spotify сега има свој widget на iOS 14.

Брзо вратете се на сè што игравте неодамна.

Неколку недели од објавувањето на iOS 14, се повеќе апликации додаваат нови функции што го искористуваат она што е во најновото ажурирање на Apple. И сега, Spotify се приклучува. Денес, водечкиот музички сервис за претплата го најави лансирањето на својот додаток за iOS 14 и iPadOS 14.

Слично на сопствените графички контроли на Apple за Apple Music, Spotify служи како средство за брзо враќање во нешто што неодамна го слушавте. Можете да изберете помеѓу мали и средни големини, но Spotify сè уште не нуди додаток со голема големина iOS 14.

„Додатоците на Spotify iOS ќе прикажат до пет од неодамна свирените изведувачи, плејлисти, албуми или навлаки на подкасти“, изјави портпаролот на Spotify преку е-пошта. „Корисниците можат да тропаат на кориците за да се нурнат директно во нивната содржина.“ Малиот додаток прикажува сè што последно игравте додека ја користите апликацијата.

За да додадете widget Spotify на вашиот почетен екран

  1. Проверете дали сте ажурирале на најновата верзија на Spotify. Забележав дека понекогаш графичките контроли на апликацијата нема да се појавуваат дури откако ќе ја отворите по ажурирањето, пробајте ако не ги гледате на почетокот.
  2. Допрете и задржете додаток или празна област на почетниот екран на уредот додека не се тресат апликациите
  3. Допрете го копчето Додади (+) во горниот лев агол
  4. Изберете го додатокот Spotify во списокот
  5. Изберете ја големината на widget-от сакате да додадете од 2-те достапни опции (1×1 мал квадрат или 2×1 правоаголник), а потоа допрете „Add Widget“
  6. Ставете го widget-от и допрете „Готово“ за да потврдите

Неодамна забележав дека се појавуваат некои други корисни додатоци, вклучително и од Dropbox, Otter и други апликации. Ако имате откриени омилени страни, споделете ги коментарите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *