Големиот прекин на Twitter може да заврши, компанијата вели дека „нема докази“ за хакирање.

Причината е нејасна.

Twitter доживеа прекин што започна во раните вечерни часови во четвртокот, при што некои корисници пријавија проблеми со испраќање твитови и освежување на временските рамки почнувајќи кратко по 17:30 часот Непосредно по 19 часот попладне, твитовите почнаа да ги преминуваат временските рамки и работите може да се вратат во нормала.

„Немаме докази за нарушување на безбедноста или хакирање и во моментов ги истражуваме внатрешните причини“, рече портпаролот на Twitter во изјава за „The Verge“. Twitter објави слична порака на својата статусна страница и преку сметката на Twitter @TwitterSupport.

Последниот голем прекин на Twitter, што се случи во февруари оваа година, сепак им овозможи на корисниците да го заобиколат тој прекин со закажување твитови. Ова не беше употреблив заобиколен пат за време на прекинот, колку што можевме да кажеме. Вработените во работ на работ го гледаа прекинот низ САД и Велика Британија, иако бевме во можност да испратиме неколку ДМ преку платформата додека се случуваше прекинот.

Интернет-страницата за статус на Twitter на API првично соопшти дека сè е оперативно. Во 17:56 часот, Twitter објави порака на страницата АПИ со гласи: „Истражуваме – Во моментов го истражуваме овој проблем. Доаѓаат уште новости “. Во 18:31 часот, имаше нова, но исто така и неспецифична порака: „Ние продолжуваме да следиме додека нашите тимови истражуваат. Доаѓаат уште новости “.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *