League of Legends: Бета-верзијата на Wild Rift започнува наскоро, но нема да се појави во САД до следната година.

Почнувајќи на 27-ми октомври во странство.

Riot ја презема Wild Rift, мобилната верзија на League of Legends, во отворена бета верзија на 27-ми октомври. Инвеститорот ја објави веста денес, истакнувајќи дека таа најпрво ќе биде достапна во Индонезија, Јапонија, Малезија, Филипини, Сингапур, Јужна Кореја и Тајланд и на iOS и на Android.

Wild Rift се очекува да погоди локации како што се Европа, Блискиот исток и Русија до декември; изданието на Stateside доаѓа во пролет 2021 година. Покрај новиот шампион, Riot ќе тестира и шест други, заедно со наградите во играта и содржината специфична за локацијата.

Riot го објави Wild Rift минатата година; играта е специјално направена за подобро да одговара на мобилните уреди и конзоли. Инвеститорот претходно изјави дека тоа ќе биде „нова игра изградена од нула за да се осигури дека е полирано, легитимно искуство со LoL, кое вреди за времето на играчите“.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *