GPU на GeForce RTX 3090 на Nvidia е многу добар во пробивање лозинки и тоа за некои е добра вест.

Уште една причина да користите силни, сложени лозинки.

Заборавањето на вашата лозинка и заклучувањето од важна датотека може да биде вистинска кавга, но за среќа постојат решенија за враќање на лозинката кои ќе ви помогнат да излезете од овие ситуации. Сепак, овие алатки треба да се користат само за да се добие пристап до вашите сопствени датотеки и никогаш со цел да се пробие лозинката на друго лице (и тоа ја вклучува главната лозинка до управувачот со лозинка).

Во последниве години, моќните графички процесори го направија процесот на кршење лозинки уште полесен и според новото ажурирање од Passcovery, Nvidia RTX 3090 може драстично да го намали времето потребно за тоа.

За оние кои не се свесни, RTX 3090 на Nvidia е најновата водечка графичка картичка на компанијата која се одликува со графички процесор GA102 со 10.496 јадра и 24 GB меморија GDDR6X. Додека новиот графички процесор на компанијата беше дизајниран да понуди значително зголемување на графичките перформанси во компјутерските игри и креативните оптоварувања, тој е исто така многу добар во кршење лозинки, особено слаби.

Кракирање на лозинки со забрзување на графичкиот процесор.

Со објавувањето на Passcovery Suite 20.09 за Microsoft Office, OpenOffice, PDR, Zip, iOS бекап и голем број други популарни апликации и формати на датотеки, Passcovery додаде поддршка за забрзување на графичкиот процесор не само за RTX 3090, туку и за сите нови серии 3000 на Nvidia графички картички.

Според ажурирањето на Passcovery, експерименталните студии на часовничките сигнали помеѓу процесорот и графичкиот процесор доведоа до чекор напред во забрзувањето на графичкиот процесор на графичките картички Nvidia со напади со лозинка за брутална сила за архивите Zip со класична енкрипција.

На своите тестови користејќи Passcovery Suite 20.09, компанијата откри дека нападите со брутална сила со Zip-лозинка врз графичките процесори на Nvidia GTX 1060 може да генерираат 669 милиони лозинки во секунда, што е повеќе од 3,4 милиони во секунда со Passcovery Suite 3,80.

Во исто време, брзината на пребарување лозинка, исто така, се зголеми за 30 проценти за тома на TrueCrypt PBKDF @ / Whirlpool / AES и за 4 проценти за Microsoft Office 2007-2019.

За среќа, софтвер како Passcovery најчесто се користи за кршење на лозинки во локално зачувани датотеки, така што заканата од хакери што ја користат моќта на RTX 3090 за да добијат пристап до вашите датотеки е многу малку веројатна.

Ако сепак сакате понатаму да ги заштитите вашите датотеки и сметки на Интернет, можете да користите генератор на лозинка за да креирате силни, сложени лозинки што дури и најдобрите решенија за враќање на лозинката нема да можат да ги пробијат.

Пробивање.

Во размена на е-пошта со TechRadar Pro, Денис Гладиш, извршен директор на Passcovery објасни дека тие не спровеле директни компаративни студии. “Нашето барање испратено до Google Cloud за да ни овозможи пристап до A100 сè уште не е одобрено. Добиваме податоци за RTX 3090 само од наши корисници. Несомнено, новиот RTX 3090 е чекор напред од гледна точка на враќање на лозинката. пресметаниот прираст е околу 3,3x во споредба со 2080 според врвни пресметки на цел број (ALU * ClockRate). Обично графичките процесори наменети за игри, како што е 3090, се подобри од Tesla и според перформансите и, особено, според односот перформанси / цена. “

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.