Nvidia GeForce RTX 3090 е таков ѕвер што може да работи на Witcher 3, Horizon Zero Dawn и повеќе на 8K.

Популарни игри со неверојатен визуелен квалитет.

Кога најавата за RTX 3090 на Nvidia падна со ветувања за постојан 4K со 60fps (рамки во секунда), веќе беа формирани прашања во врска со тоа колку далеку може да се одвива перформансот на картичката. Како што се испостави, тестовите за споредување можеби конечно ви дадоа причина да купите 8K телевизор или монитор.

YouTuber ‘Bang4BuckPC Gamer’ ги прикажа Crysis 3, The Witcher 3, Horizon: Zero Dawn и Final Fantasy XV кои работат на Nvidia GeForce RTX 3090, со сите игри да постигнуваат 30fps во 8K. Со оглед на тоа, овие сè уште се графички тешки и често се појавуваат на списоците за „најубавите игри“, ова достигнување не е мал подвиг.

Графика што остава без здив во вашите омилени игри.

За Horizon Zero Dawn, YouTuber користеше мешавина од високи и ултра поставки и постигна 30 fps, со некои помали падови до 27 fps. За Final Fantasy XV, играта се одвиваше со DLSS и 35-40fps во мајчин 8K (иако Nvidia VXAO мораше да биде оневозможен, сите други опции беа оставени овозможени).

Nvidia GeForce RTX 3090 е исто така во состојба да го изврши The Witcher 3 на ултра поставките во 8K со повеќе од 35fps, неверојатно достигнување кога ќе имате предвид дека оваа игра работи со Nvidia Hairworks (графички ефект што додава реална коса на ликовите и што може да направи голем данок и на најмоќните графички картички). Конечно, Crysis 3 трчаше со повеќе од 40fps во 8K на Високи поставки. Играта навистина има опција за многу висок, но ова се покажа како особено оданочување.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *