Аниме леќата на Snapchat беше огромен хит, потврдува Snap.

3 милијарди употреби во својата прва недела.

Аниме филтерот на Snapchat беше искористен повеќе од 3 милијарди пати во првата недела откако беше пуштен во употреба, рече денес Snap, потврдувајќи го она што веќе го знаевме: тоа беше огромен хит.

Филтерот, кој го претвора својот предмет во аниме карактер, е само последниот во низата забавни AR леќи од Snapchat кои станаа вирални и помогнаа во користењето на платформата. Во текот на својот трет квартал, Snapchat имаше 249 милиони корисници дневно, наспроти 238 милиони минатиот квартал. Приходите на компанијата исто така достигнаа до 679 милиони американски долари, што претставува раст од 52 проценти дури и кога пандемијата ги ладеше трошоците за рекламирање на други места.


Постојат знаци дека растот на Snap е посилен од корисниците на филтри. Просечниот број на создадени Snaps секој ден се зголемува за 25% од година во година, соопшти компанијата (иако не кажа точно колку е тоа) Времето поминато гледајќи емисии на Snapchat, исто така, порасна за 50 проценти.

Snap го повика успехот на неговите AR карактеристики, особено кога потенцираше каде гледа раст на подолг рок. „Усвојувањето на зголемената реалност се случува побрзо отколку што претходно очекувавме, и работиме заедно како тим за да ги исполниме многуте можности пред нас“, рече извршниот директор на Snap, Еван Шпигел, во забелешките заедно со објавувањето на заработката на компанијата за третиот квартал од 2020 година.

Иако Snapchat има тенденција да привлекува помалку внимание од другите социјални мрежи, тој е меѓу поголемите апликации таму. Twitter објави дека има 186 милиони дневни корисници во последниот квартал, а TikTok во август објави дека има 100 милиони корисници дневно во САД. (Snapchat има 90 милиони корисници на ден во цела Северна Америка.) Сепак, сè уште е мал во споредба со Facebook и неговиот пакет апликации. Instagram имаше 500 милиони корисници дневно кога последен пат обезбеди ажуриран број во 2018 година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *