Еве што очекуваат трговците откако цената на Bitcoin скокна на 13.217 долари.

Bitcoin само што обезбеди нова највисока цена во 2020 година и трговците очекуваат цената да се зголеми од 3 клучни причини.

На 21 октомври цената на Bitcoin (BTC) ја надмина марката од 13К долари за да достигне 13.217 американски долари откако трговците ги извадија клучните нивоа на отпор од 11900, 12 000 и 12 500 УСД во последните 48 часа. Иако постојат различни технички причини кои стојат зад наглиот бран, постојат три клучни фактори што го зголемуваат митингот.

Трите катализатори се поволна техничка структура, PayPal овозможува купување криптовалути и зголемувањето на стапката на доминација на Bitcoin.

Крипто најавата на PayPal додава на интензитетот на BTC.

Претходно денес, PayPal официјално објави дека им дозволува на корисниците да купуваат и продаваат криптовалути, вклучително и Bitcoin.

Во текот на изминатата година, шпекулациите за потенцијалната интеграција на крипто-валутата на PayPal континуирано се интензивираа откако разни извештаи тврдеа дека компанијата работи на тоа.

Во официјалното соопштение, Dan Schulman, претседателот и извршен директор на PayPal, ја потврди интеграцијата на криптовалутата. Тој напиша:

„Ние сме желни да работиме со централните банки и регулаторите ширум светот за да ја понудиме нашата поддршка и значајно да придонесеме за обликување на улогата што дигиталните валути ќе ја играат во иднина на глобалните финансии и трговија“.

Следејќи ја изјавата на PayPal, цената на Bitcoin веднаш се искачи од околу 12.300 долари на дури 12.900 долари.

Sui Chung, извршен директор на CF Benchmarks, подружница на берзата Kraken, изјави дека саканите чувства најверојатно се враќаат на пазарот на крипто. Според Chung:

„Bitcoin поминува 13.000 УСД денес, максимум од 16 месеци, покажува дека овој тренд само расте. Дека PayPal, име на домаќинството, доби условна BitLicense веројатно ги поттикнува нахаканите чувства. Денес е значаен како патоказ за понатамошно вреднување на цената во иднина „точка со која мејнстрим медиумите и малопродажните инвеститори„ мама и поп “наскоро може да почнат да покажуваат интерес за средството, како што тоа го сторија кон крајот на 2017 година.

Доминацијата на Bitcoin се зголемува.

Во изминатата недела, Bitcoin ги надмина алтернативните криптовалути, децентрализираните белези за финансии (DeFi) и Ethereum.

Josh Olszewicz, технички аналитичар за криптовалути, рече дека доминацијата на BTC е над клучниот просек. Технички, ова сугерира дека Bitcoin може да продолжи да ги надминува алтковите пари на скоро рок. Olszewicz рече:

„Доминацијата на BTC се врати над 200-дневниот просек за прв пат од мај, кралот пченка се врати“.

BTC покажува сакана структура на висока временска рамка.

Во текот на октомври, трговците ја утврдија поволната техничка структура на Bitcoin на повисоките временски рамки.

Неделното графикон на Bitcoin, особено, покажа пробив и го надмина претходниот локален врв постигнат во август.

Пред два месеци, BTC се надмина на 12,468 долари на Binance и продолжи да паѓа под 10 000 американски долари. Како што споменавме порано, денешниот пораст на високиот волумен ја однесе цената на новата највисока 2020 година, на 13.217 долари, што е далеку над претходниот врв на локално ниво.

На краток рок, трговците предвидуваат дека пазарот ќе се олади по толку силен митинг. Потопот, псевдонимен crypto futures trader, рече:

„Мислам дека засега сме доста пренасочени со $ BTC. Јас би замислил да видам малку повторена постапка каде што се обидуваме да најдеме поддршка во опсегот од 12,2-12к. Не велејќи дека не можеме да идеме понатаму, но заштитени малку овде “.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.