Како да ретвитувате со помош на новиот привремен формат на Twitter.

Измените ќе бидат во сила до „барем“ крајот на изборната недела.

Twitter привремено го менува начинот на кој ретвитувате пред претседателските избори во САД на 3 ноември, за да помогне да се спречи злоупотреба и ширење дезинформации. Не грижи се, сепак ќе можеш да ретвитуваш. Но, барем до крајот на изборната недела, нема да биде лесно како и обично да ретвитувате нешто на сите ваши следбеници.

Почнувајќи од денес, кога ќе кликнете или допрете на иконата за ретвит, Twitter ќе го повлече композиторот Quote Tweet за да ве охрабри да напишете нешто за тој твит пред да го споделите. Не мора да пишувате ништо ако не сакате – само оставете го композиторот празно и притиснете го копчето за ретвитање за да ретвитувате како што би правеле вообичаено. Но, Twitter се надева дека со воведување на триење во процесот, луѓето можеби подобро ќе размислат што точно ретвитаат или да ја искористат можноста да додадат своја перспектива.

Промените во ретвитови не се единствените разлики што може да ги видите во вашето искуство со Twitter денес. Twitter исто така нема да прикажува препораки „лајкувани од“ или „следени од нив“ од луѓе што не ги следите, а полето за трендови ќе ги прикажува трендовите со вклучен дополнителен контекст. Како и промените во ретвитови, и овие измени ќе бидат во сила од денес до барем крајот на изборната недела во САД, според Twitter. Сите овие измени за прв пат беа објавени на 9-ти октомври.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *