Twitter додава инструкции, хаштагови и емоџи за да промовира предвремено гласање во САД.

Платформата за социјални медиуми, исто така, ќе обезбеди врски до информации за предвремено гласање.

Почнувајќи од денес, американските корисници на Твитер ќе добијат упатства во нивните домашни временски рамки за да ги охрабрат да гласаат предвреме, како што се приближуваат претседателските избори на 3-ти ноември.

Ажурирањата ќе вклучуваат сигнали за упатување кон најавите на јавниот сервис на Твитер, упатства за предвремено гласање и изнаоѓање опции за предвремено гласање од непартиската група за застапување за гласање BallotReady и интерактивни карактеристики, вклучително и анимирано копче „како“ и прилагодени емотикони за хаштаговите #VoteEarly, #IVoted, #IVotedEarly, and #YoVoté.

„Бидејќи гласачите се соочуваат со невидени предизвици при гласањето на претстојните избори во САД во 2020 година, Твитер прави се што можеме за да обезбедиме луѓето да имаат пристап до доверливите информации што им се потребни за да го искористат своето право на глас“, рече компанијата во објава на блог, автор на директорот на јавната политика на Твитер, Бриџит Којн и високиот менаџер на производи Сем Тоизер.

Твитер воведе бројни мерки насочени кон намалување на забуната околу претседателските избори. Оваа недела, тој привремено го смени начинот на кој се справува со ретвитови за да спречи ширење на дезинформации, додавајќи некои триења на процесот. Значи, кога корисниците ќе кликнат на копчето „ретвитни“, Твитер ќе ги охрабри да коментираат пред споделување, правејќи го наместо тоа твит.

Минатиот месец, Твитер објави нов пакет правила за решавање на дезинформациите пред изборите во САД, кои вклучуваат планови за етикетирање или отстранување на твитови со лажни информации за местењето избори и резултатите. Тој додаде изборен центар со информации на англиски и шпански јазик и рече дека ќе ги обележи објавите на кандидатите предвреме прогласувајќи победа. Твитер минатата година го забрани секое политичко рекламирање.

Твитер соопшти дека веќе го зголемил својот персонал кој работи на изборите во САД за да одговори на сите проблеми што се појавуваат на Денот на изборите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *