Инстаграм има нови функции и што можете да направите со нив?

Воведувањето нови функции е мотивирано од голем број платформи за стриминг од кои луѓето можат да изберат кога сакаат да емитуваат во живо.

Инстаграм најави воведување на низа мали промени во својата платформа, што на корисниците ќе им даде нови функции. Меѓу нив е и продолженото времетраење на преносот во живо, од 60 минути до цели четири часа.

Новата опција за пренос во живо ќе биде достапна за сите корисници кои не ги прекршиле правилата за интелектуална сопственост. Корисниците ќе можат да ги видат своите преноси во живо во нивните приватни архиви, слично на случајот со објавите и Приказните, најмногу до 30 од времето на објавувањето.

Корисниците исто така ќе можат да го преземат видеото и да го објават на други социјални мрежи.

Инстаграм исто така ќе додаде нова категорија – Во живо сега на IGTV, каде што корисниците ќе имаат преглед на преносите во живо достапни во тоа време. На Инстаграм, тие се надеваат дека видеата во живо ќе ги задржат луѓето што е можно подолго во апликацијата.

Овој потег е мотивиран од голем број платформи кои луѓето можат да ги изберат кога сакаат да пренесуваат во живо, меѓу кои Инстаграм се обидува да се направи конкурентен.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *