Вибер го слави својот 10-ти роденден и објавува ГОЛЕМИ ВЕСТИ.

Овој потег претставува пресвртна точка во проширувањето на апликацијата.

Ракутен Вибер го слави својот 10-ти роденден и најавува голема новина – функција на плаќање во чет-ботови.

Заинтересираните ќе ја користат платформата за месенџер за да плаќаат за стоки и услуги, преку Google Pay и други достапни решенија за е-паричник за мобилни телефони.

„Овој потег претставува пресвртна точка во проширувањето на Вибер, со примена на најсовршени мерки за приватност. Украина е избрана да стане првата земја во која ќе се активира функцијата, додека спроведувањето во другите земји е планирано за 2021 година, беше најавено.

Податоците се максимално заштитени

Ако банката на корисникот на Вибер го поддржува ова, тој треба да го додаде својот број на кредитна или дебитна картичка на Google Pay. После тоа, опцијата за плаќање станува достапна за ботови за разговор создадени во апликацијата за месенџер.

Сите доверливи податоци, што се користат за време на плаќањето, ќе бидат шифрирани и недостапни за ботови за разговор, Вибер или која било трета страна.

„Следниот месец ќе соработуваме со сигурни тимови на развивачи на чатбот и даватели на услуги за плаќање, така што функцијата ќе биде достапна на поширокиот кориснички сегмент што е можно поскоро“, се вели во соопштението.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *