WhatsApp го олеснува ослободувањето простор со новата алатка за управување со складирање.

Помагајќи ви брзо да ги идентификувате и масовно избришете датотеките.

WhatsApp ја редизајнираше својата алатка за управување со складирање, што им овозможува на корисниците полесно да наоѓаат и бришат датотеки што заземаат премногу простор на нивниот телефон. Новата алатка „ќе се прошири до корисниците ширум светот оваа недела“, вели компанијата во сопственост на Facebook, и ќе биде достапна во апликацијата со насока кон Поставки> Складирање и податоци> Управувајте со складирање

Актуелната алатка „Употреба на складирање“ на WhatsApp едноставно ги подредува сите достапни разговори според количината на простор што ја зафаќаат, наведувајќи го бројот на пораки, фотографии, GIF и видеа во секој разговор и му дозволува на корисникот да ја избрише секоја категорија со неколку допири. Ова е корисно, но не им дава на корисниците начин да ја разгледаат содржината што ја отстрануваат. Тоа е важно ако треба да расчистите, да речеме, разговор од семејна група и сакате да избегнете бришење на важни фотографии.

За споредба, новата алатка нуди сликички со содржина што треба да се избрише и ги групира овие податоци во категории, вклучително и „Пренасочени многу пати“ и „Поголеми од 5 МБ“. Тоа треба да им олесни на корисниците да идентификуваат содржина што не им треба или повеќе ја сакаат, а што едноставно може да се избрише. Подолу можете да видите преглед на новата алатка во акција:

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *