WhatsApp лансира нова опција за исчезнување на пораките.

Нова опција за бришење пораки за разговор по седум дена.

WhatsApp воведува нова опција за исчезнување на пораките овој месец. Функцијата ќе им овозможи на корисниците на WhatsApp да овозможат исчезнување на пораките на разговорите за разговор помеѓу пријателите, за автоматско бришење на пораките по седум дена. Секој може да ја овозможи опцијата во одделни разговори, а групните администратори ќе можат да овозможат исчезнување на пораките во групните разговори.

„Започнуваме со 7 дена, бидејќи мислиме дека нуди мир во умот дека разговорите не се трајни, додека остануваат практични за да не заборавите за што разговаравте“, вели портпаролот на WhatsApp. „Листата за шопинг или адресата на продавницата што ја добивте пред неколку дена ќе бидат таму додека ви требаат, а потоа ќе исчезнат откако нема да ви бидат потребни“.


Пораките што исчезнуваат исто така ќе ги избришат фотографиите и видеата по седум дена и додека пораките ќе исчезнат за двете страни, сепак е можно да се прават слики од екранот или едноставно да се копираат пораки пред тие автоматски да се избришат.

Needе треба да овозможите исчезнување на пораките по група или контакт. Откако функцијата ќе се прошири целосно, таа ќе биде достапна како нова опција во делот за контакти на секој пријател во WhatsApp. Поставката нема да ги избрише постарите пораки и влијае на новите пораки само кога тоа е овозможено од која било од страните. WhatsApp вели дека овој месец ќе започне да испорачува пораки што исчезнуваат до сите корисници.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *