Ново објаснување за безбедноста на корисникот од ZOOM!

Како што знаете, zoom стана најпопуларна апликација за видео и аудио говор во светот со епидемија на коронавирус. Бараната апликација на онлајн повици имаше проблеми со функцијата „енкрипција од крај до крај“, особено што беше бесплатна и лесна за употреба. Овде zoom даде нова изјава за безбедноста на корисникот.

Направено е објаснување за безбедноста на корисникот во зум
Зум користен од 300 милиони корисници и дом на милиони активни корисници, се соочи со обвиненија за безбедност на податоците и истекување на податоците на корисниците. Според договорот со Сојузната трговска комисија, работите се менуваат.

Еве ја изјавата дадена од Zoom Video Communications како што следува:

„Како zoom, најголем приоритет ни е безбедноста на нашите корисници. Ние го сфаќаме ова чувство на доверба кон нас секој ден сериозно и постојано ги подобруваме нашите програми за безбедност и приватност, така што можеме да ги одржуваме заедно цело време за време на глобалниот процес на тресење предизвикан од пандемијата.

Горди сме на напредокот што го постигнавме на нашата платформа. Веќе преземаме мерки за проблемите идентификувани од ФТЦ (Федерална комисија за трговија). Прашањето што го заклучуваме со ФТЦ денес се заснова на нашата заложба за продолжување на иновациите и развојот на платформата што ја нудиме додека им обезбедуваме безбедно искуство на видео комуникација на нашите корисници.

Според оваа изјава, zoom ќе спроведе нови студии за безбедноста на податоците за корисниците. Да потсетам, zoom доби над 400 проценти удел за една година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *